lördag 24 mars 2012

Veckan som gått

Kort summering av denna veckas genomförda pass:

Måndag:
Intervaller med Hammarby sprintgrupp: (löpning 15s-150s-20s-90s-15s-150s med 1min vila mellan loppen. Sedan 5*100m lätt uppförsbacke och 3*100m lätt nedförsbacke och bålstabilitet.

Tisdag:
Tävling (StorängsÖS) i Huddinge med stavhopp och längd. Efter en lång (ingen Isinbajeva väntan på 3h, men jag är ingen specialist) väntan efter inhoppningen på dryga timmen hade jag tappat laddningen lite och hoppade dåligt på de första höjderna och "satt" över ribban (336 och 356) sedan tog jag 376 med massor av luft och avslutade med tre riktigt nära försök på 390.
Tävlade ensam i längdhopp och fick till 659 i tredje hoppet (638-649-659) och började hitta känslan mer och mer, men så fick jag en lätt känning i sittbenet/hamstringsursprunget och avbröt vidare hoppning. Resultatet i längd var årsbästa med 1cm trots att jag inte var direkt i vinterns bästa form, säger väl mer om mina problem jag haft tidigare i vinter (ryggen/hamstring).

Onsdag:
Pass 1: Spänst och styrka för rygg och axlar. Spänsten kördes i form av olika vristhopp och upphopp upp på lådor och över lådor med och utan gummibands motstånd (Power jumper).
Styrkan var av modell bodybuilding träning för ryggen med tunga rodd och dragövningar, tex 3x160kg i latsdrag (nytt pb!) utan "gung". För axlarna blev det rotatorcuff rehab, baksida axlar med cable och i maskin samt lite andra lätta/medeltunga genomblödningsövningar.

Pass 2: Intervaller, totalt 8st (4x(100m följt av 1min vila sedan 200m), serievila 3min) sedan 6*150m backe(med 20st mångsteg och övergång till sprint) sedan skipping med och utan motstånd och bålstabilitet.

Torsdag:
Dagens träningspass bestod av kula och medicinboll. Gjorde ca 3st bakåtkast och 3st framåtkast med 5kg kula sedan stillastående stötar och glidstötar med 5kg kulan. Stötte ca 16.00-16.10 (mätte ej) stillastående och 18.01 med glid (årsbästa med 16cm).
Medicinbollskasten gjordes med 4kg boll (allt förutom inkast som jag gjorde med 3kg medicinboll), totalt ca 56st kast 8övningar och ca 7st av varje (bakåtkast-framåtkast, dubbelstöt, "kulstöt" hö/vä hand, sidokast (hö/vä), inkast )

Fredag:
Dagens träning bestod i aktiv vila i form av lek med barnen på fritids. Jag sprang runt och snurrade runt barnen i en cirkel som gick på räls och krävde att man knuffade på för att få upp fart. Jag gungade en jättegunga med 3pers i och efter jobbet bad jag två vänner komma till parken för frisbee och tennisbollskastning. Frisbee kanske inte hade någon baktanke utan mer underhållning, men tennisbollen ingick i rehabsyfte för min spjutaxel. Det blev massor av kast, sedan gick jag hem för att laga mat och se några avsnitt Operation Repo och kvällens Big Brother, som ett tag borde ha döpts om till mobbing tv :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar